perjantai 18. marraskuuta 2016

PERJANTAIBRUNSSI

Yhteistyössä Santa Maria & Risenta

 Piipahdin BID-tapahtumassa myös Santa Marian ja Risentan yhteisellä pisteellä (syömässä). Samalla mukaan tarttui ihanan ihana ruokakassi täynnä kaikkia mun lempparijuttuja. Tapahtumassa tarjolla oli tuorepuuroa ja mustapaputortilloja, joten niiden pohjalta lähdin suunnittelemaan pientä aamubrunssia saamistani tuotteista.

Kassista löytyi siis mm. tacoveneitä, mustapapuja, guacamoledippimixiä sekä tuorepuuron valmistukseen liittyviä juttuja, kuten mysliä, erilaisia siemeniä ja mausteita. Loihdittiin oman mielikuvituksen avulla ihanaa vadelma-kardemummatuorepuuro sekä tacoja, joiden täytteenä oli mustapapu-maissimössöä kookosvivahteella.

Mitä käytin tuorepuuroon?

Yhteen annokseen riittää:
0,5dl kaurahiutaleita
1rkl chiasiemeniä
vaniljasoijajogurttia
loraus kasvimaitoa
vadelmia
kardemummaa ja aitoa vaniljaa

päälle auringonkukansiemeniä ja Risentan vadelma-kookosmysliä, joka on muuten ihan sairaan hyvää! Vedin tota ihan pelkästään agavesiirapin kera yks ilta :-D

Paras on vaan sekottaa kaikki ainekset keskenään ja laittaa tuorepuuro pidemmäksi aikaa jääkaappiin hautumaan. Kun puuro vaikka yön yli hautuu jääkaapissa, on se aamulla parhaimmillaan kaikkine makuineen. Ennen sain vähän yökötysrefleksiä tuorepuurosta, sillä kylmä puuro ainoastaan ja vain puistatti mua, mutta nyt oon pikkuhiljaa ymmärtänyt sen idean enkä muuta aikaisina duuniaamuina syökään!

Entäs sitten mustapaputacot?

"pannulliseen" mustapapumössöä:

½ purkki kookosmaitoa
3dl liotettuja ja keitettyjä mustapapuja tai jos käy niinkuin meillä tässä kohtaa ettekä ehdi liottaa ja keittää papuja - hätävarana purkki kidneypapuja ;-D
2,5dl pakastemaissia
ketsuppia tai tomaattimurskaa
mausteina mm. garam masalaa tai chiliä ja valkosipulia

Dippikastikkeessa jälleen improttiin eikä ostettu avokadoja vaan heitettiin Santa Marian Guacamole Dip mix suoraan Oatlyn kaurakerman sekaan ja vitsi mitä namia! Papumössön saa aikaan heittämällä kaikkea sopivassa suhteessa pannulle ja tarvittaessa "notkistetaan" soosia vedellä. Annetaan tekeytyä pannulla 10 minuuttia ja sitten, kun ruoka näyttää pelottavalta mutta kivalta mössöltä, on se valmista. Pari lusikallista per tacovene, kurkkua ja muita rehuja ja kunnolla dippiä ja mahdollisesti myös juustoa tai vuustoa eli vegaanista juustoa. Herkulliset, mutta helpot ja nopeat tacot on valmiit.

Mitäs te? Onko nää herkut teille tuttuja tai meinaatteko pistää kokeiluun? Mikä olis oikeesti parempaa, kuin iisi perjantaibrunssi vähän erikoisemmilla raaka-aineilla ystävän tai ystävien kera. Tuorepuuro ja tacot kuulostaa vähän oudolta yhdistelmältä, mutta meitsi kyllä fiilaa! Tacot oli mun frendin mielestä myös aivan törkeen hyviä ja syötiin niitä ihan kilpaa ähkyyn saakka.

Entäs te, tacot vai tuorepuuro vaiko kenties molemmat?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti